Goed logo-ontwerp, waarom heb je het nodig?

Studentoverdegrens.nl

Goed logo-ontwerp, waarom heb je het nodig?

Elk bedrijf heeft een goed logo nodig. Maar wáárom is dat eigenlijk zo? Welke voordelen biedt een goed logo ten opzichte van een minder goed ontworpen logo? Een must als je je bedrijf aan het starten bent en zit te twijfelen wie je je logo laten ontwerpen.

1. Herkenbaarheid
Met een logo vergroot je je herkenbaarheid. Doordat mensen telkens hetzelfde (woord)beeld zien, blijft jouw bedrijf beter hangen. Met je logo spreek je juist ook de mensen aan die visueel ingesteld zijn. Zij onthouden daardoor je bedrijf beter.

2. Identiteit neerzetten
Met je logo laat je zien wie je bent en wat je doet. Je kan je eigen identiteit neerzetten. Daardoor straal je uit wat je uit wilt stralen. Is je bedrijf warm, knus, gezellig en familiair? Of juist zakelijk, strak, modern en formeel? Dat kan je waarschijnlijk zo zeggen, maar straalt je logo het ook uit?

3. Zichtbaarheid
Door je logo vergroot je niet alleen je herkenbaarheid, maar ook je zichtbaarheid. Je kan je logo gebruiken om neer te zetten op alle reclame-uitingen die je hebt, maar ook bij de reclame-uitingen van anderen. Bijvoorbeeld op een poster van een evenement dat je sponsort, in een klantenoverzicht op de website van een bedrijf waar jij klant bent of als anderen jou willen promoten. Je geeft derden met je logo de mogelijkheid om jouw identiteit zichtbaar te maken.

4. Doelgroep aantrekken
Met een goed logo trek je de juiste doelgroep aan, omdat zij zich aangesproken voelen. Natuurlijk is dat niet beperkt tot alleen je logo, maar zit dat hem in de hele huisstijl, maar het logo is een terugkerend element waarmee kleine ondernemers zich sowieso kunnen profileren. Green Creatives is een design bureau die prachtige logo's maakt.